Učenci knjižničarskega krožka in učenci 4. b so v sredo in v petek, 25. in 27. novembra 2015, obiskali Slovenski knjižni sejem, ki se je od 25. do 29. novembra odvijal v Cankarjevem domu v Ljubljani. Sejem nas je privabil tudi z novo podobo priljubljenega Mikija Mustra, s katere nas k branju in raziskovanju po stojnicah s knjigami vabita slavna Mikijeva junaka Trdonja in Lakotnik. Dobra ura in pol raziskovalnega »potepanja« med knjigami je učencem minila, kot bi trenil. Navdušeni in obloženi z izbranimi knjigami so se vrnili v šolo.

Sonja Pleško

Foto: Aleš Letonja

 

In še nekaj vtisov učencev iz 4. b:

»Knjižni sejem mi je všeč, ker je to odlična priložnost za nabiranje knjig za bralno značko, ker so tam prijazni ljudje in ker se tam lahko sprostiš in uživaš.« Jernej D.

»Na knjižnem sejmu smo imeli eno uro in pol časa, da smo si ga ogledali in si kupili knjige. Po sejmu smo se učenci sprehajali v parih ali manjših skupinah. Všeč mi je bilo, ker sem se lahko med knjigami sprehajala s prijateljicami.« Nina J. K.

»… Bilo je zelo zanimivo. Tam je tudi veliko različnih stvari: lesenih igrač, kuharskih receptov in karte Črni Peter z računi.« Alex L.«

»Na knjižnem sejmu sem se imela zelo lepo. Izbrala sem si knjigo Brina Brihta izgubi zob. Zelo mi je všeč in prebrala sem že štiri poglavja. Zanima me, kaj se zgodi v nadaljevanju. Kupila sem si tudi knjižno kazalko s perjem. » Lara I.

»Na knjižnem sejmu sem se imela super, super! Tam sem si kupila knjige Brina Brihta, Tigri ob mraku in Šola za zvezdnike – 2. in 7. del. Zahvaljujem se učitelju in učiteljici, da sta nas povabila na ogled.« Jona D.

»V Cankarjevem domu mi je bilo všeč vse mogoče. Na primer: knjiga o Neymarju. In še toliko drugih knjig, da se mi je od množice vseh kar zvrtelo. Po eni uri in pol ogleda sem s prijateljema Filipom in Maksom končno pregledal vse knjižne stojnice v obeh nadstropjih. Knjige so mi bile tako všeč, da bi jih bral celo življenje.« Bor M.

(Obiskano 139 krat, današnjih obiskov 1)