UČENCI OŠ VIČ ŽE TRETJIČ SODELOVALI KOT PROSTOVOLJCI NA NAMIZNOTENIŠKEM TURNIRJU ZA ŠPORTNIKE INVALIDE V LAŠKEM

Od srede, 4. maja, do sobote, 7. maja 2016, je v športni dvorani Tri Lilije v Laškem potekalo že 13. Odprto prvenstvo Slovenije – Thermana Laško, ki je mednarodni namiznoteniški turnir za športnike invalide. Na njem je sodelovalo 315 športnikov iz 43 držav, med njimi pa so bili tokrat tudi predstavniki Kitajske, svetovne velesile v namiznem tenisu. Kar 17 od 21 paraolimpijskih prvakov iz Londona se je udeležilo tega največjega namiznoteniškega turnirja na svetu. Častna pokroviteljica turnirja je bila dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Na turnirju so kot prostovoljci, poleg učencev in dijakov iz Laškega in Celja, sodelovali tudi učenci Osnovne šole Vič.

Viški učenci so  letos obiskali prvenstvo že tretjič zapored. Tokrat so prvič kot pobiralci žogic nudili pomoč športnikom vse dni, kolikor je trajal turnir. V štirih dneh se je tako na turnirju zvrstilo 110 viških učencev od 1. do 7. razreda. Pobudo za tovrstni ogled in sodelovanje na turnirju je podal učitelj Aleš Letonja, ki je poskrbel tudi za organizacijo tega obiska.

Prav za vse učence je bil obisk turnirja v Laškem nepozabna izkušnja, saj so se mnogi prvič srečali s športniki invalidi. Občudovali so njihovo predanost in požrtvovalnost ter voljo do premagovanja vsakršnih ovir. Učenci so v tekmovalnih ringih našli tudi priložnosti za pogovor s športniki in jih prosili za avtograme. Ti so se prijazno odzvali in navdušeno pozdravljali učence ter prav vse od prvega do zadnjega pohvalili za njihov učinkovito pomoč.

Vsak dan se je z avtobusom iz Ljubljane pripeljala v Laško nova skupina deklic in dečkov, ki so v dopoldanskem času prvenstva pobirali žogice, popoldan pa so se po kosilu kopali v Thermani Laško. Kopanje in kosilo so jim v zahvalo podarili organizatorji turnirja, ki so naše učence tudi letos izjemno pohvalili.

Sonja Pleško, učiteljica razrednega pouka

(Obiskano 194 krat, današnjih obiskov 1)