Kljub zanesljivim obetom, da bo sobota deževna, se viški mladi planinci nismo uklonili in  15. oktobra 2016 osvojili 948 m visoko Lisco, razgledni vrh, ki se nahaja severno od Sevnice.

Ko smo se v deževnem jutru odpeljali iz Ljubljane, oboroženi s pelerinami in dežniki, sploh nismo upali, da nam bo dano povzpeti se na vrh tega posavskega hriba. Toda bolj, ko smo se oddaljevali od Ljubljane, bolje nam je kazalo z vremenom. Naš vodnik Tomaž in mentorica Mateja sta se odločila, da se zapeljemo z avtobusom nad vas Lisce, kjer smo izstopili in nadaljevali pot proti vrhu. Ker je bila steza razmočena, smo morali stopati previdno, ob poti pa smo opazovali markacije. Videli smo zajčka, močerade, medvedov pa ni bilo na spregled. Ko se je začelo približevati grmenje, smo si nadeli deževno opravo in pogumno prehodili zadnji del poti v dežju. V koči smo se pogreli, preoblekli, posušili oblačila in se okrepčali s slastnim kosilom. Naša planinska vodnika Tomaž in Rok sta slovesno podelila Dnevnike mladih planincev učencem, ki so bili letos sprejeti med planince. Po podelitvi so se mladi pohodniki lahko udeležili tematskih delavnic: oprema planinca, vezanje vozlov, reševanje ugank in risanje.

Prijazni voznik avtobusa nas je prišel iskat k domu na Lisci in nas varno odpeljal do Ljubljane. Mladi planinci so odnesli z izleta mnogo vtisov, predvsem pa spoznanje, da ni slabega vremena v hribih, če smo pohodniki pravilno opremljeni. Tudi v deževnem vremenu je lahko izlet v hribe lepo doživetje.

Zapisala: Sonja Pleško, učiteljica razrednega pouka

Fotografije: Aleš Letonja, športni pedagog

(Obiskano 216 krat, današnjih obiskov 1)