Na naši šoli je v torek, 25. oktobra, potekal drugi turnir ciklusa najmlajših. Turnirji ciklusa potekajo med koledarskim letom enkrat mesečno na osnovnih šolah ljubljanske regije. Sodelujejo lahko učenci, ki bodo to koledarsko leto doponili 10 let ali mlajši. Igra se 6 kol po švicarskem sistemu s tempom 15 minut na igralca za celo partijo. Izidi posameznikov se upoštevajo za končno stanje, ki se izračuna novembra. Točkujejo se tudi izidi posameznikov glede na koledarsko starost in spol. Prav tako se seštevajo izidi učencev po šolah za končno uvrstitev. V točkovanju šol je lani naša šola bila prva med 43 sodelujočimi šolami. V končnem točkovanju posameznikov je naš najboljše uvrščeni učenec bil Lan Sraka (5. mesto), ki pa letos prerastel in nastopa v starejši konkurenci.

Na tokratnem turnirju je nastopilo 38 učencev, med njimi tudi 9 naših. Polovica udeležencev je že kar izkušena – sodelujejo vsak mesec vsaj na enem tekmovanju za najmlajše, nekateri tudi na tekmovanjih starejših. Med našimi sta izkušena le Aleks Jeršič in Luna Sraka, ki letos zadnjič nastopata v tej konkurenci. Aleks je igral zelo dobro in zasedel 5. mesto. Luna se je dobro borila tudi z boljšimi, tokrat ji je zmanjkalo nekaj sreče. Ostali naši so mlajši: Sara je iz četrtega razreda, Lukas in Mate iz tretjega, Aram, Anej, Urh in Taj pa iz drugega. Sari se pozna, da se je lani manj posvečala šahu in je tokrat proti koncu iger delala več napak. Nekateri so lani že sodelovali na parih tekmovanjih, še vedno pa jim primanjkuje izkušenj. Še najbolje se je odrezal Aram Rejc, ki je osvojil 3 točke in zasedel 22. mesto. Enako dober bi lahko bil tudi Lukas, vendar je bil ob osvojeno točko, ker izida ni pravočasno sporočil. Mate, Taj, Urh in Anej pa so se srčno borili, a so končali v zadnji tretjini.

Natančnejše izide si lahko ogledate na spletni strani šahovskega kluba Komenda, ki je organizator tega ciklusa: http://www.sah-komenda.com/.

 

Mentor krožka Marjan Butala

(Obiskano 233 krat, današnjih obiskov 1)