Letošnji tabor za nadarjene je potekal v CŠOD Breženka v Fiesi. Tja smo se odpravili v petek, 14. aprila, ob 8. uri. S šolskega dvorišča smo se odpeljali do Luke Koper, kjer smo si iz avtobusa ogledali pristanišče. Nato smo končno prispeli do končne destinacije in pojedli kosilo. Peljali so nas v sobe, kjer smo se razpakirali. Potem smo šli na sprehod do Strunjanskega križa. S pohoda smo lačni prišli na večerjo, nato pa so sledile večerne dejavnosti.

Naslednji dan smo se zbudili ob 7.15 ter se odpravili na jutranjo telovadbo, kjer smo se z učiteljico Nado Bambič prebudili ob plesu. Sledil je zajtrk in po nje, dopoldanske dejavnosti. Učenci smo si jih lahko sami izbrali. Med dejavnostmi je bila pavza, ko smo si privoščili tudi malico. Po njih smo imeli več prostega časa in kosilo. Popoldne je sledil drugi del delavnic. Po večerji smo spet imeli skupne dejavnosti, po njih pa ples.

Ko smo se v nedeljo zjutraj zbudili, nas je večina začela pakirati že pred jutranjim sprehodom. Po zajtrku smo dokončno spakirali in se nato peš, po lepi poti ob plaži, odpravili v Piran. Tam smo šli v Pomorski muzej, po ogledu pa smo imeli veliko prostega časa v mestu. Po uri in pol smo šli nazaj do Fiese. Pojedli smo še zadnji obrok in odnesli kovčke do avtobusa. S tabora smo odšli z veliko novega znanja ter nasmehom.

Vita Popovič in Julija Šlibar, 7. c

(Obiskano 346 krat, današnjih obiskov 1)