V petek, 13. 5. tega leta je na OŠ Nove Jarše potekalo posamezno prvenstvo ljubljanskih OŠ v šahu za kategorije do 7, 8 in 9 let. Tekmovanje je predvsem propagandno, ni stopnica za uvrščanje na višje ravni tekmovanj, je pa dober pokazatelj, česa so se najmlajši naučili med šolskim letom. Tekmovali so ločeno po starostnih kategorijah in spolu. Tekmovalni čas za partijo je bil za vse enak – 15 minut časa. Večina naših učencev je prvič nastopila na tekmovanjih izven šole. Nekatere so spremljali starši – prav je prišla podpora v trenutkih, če ni šlo vse po pričakovanjih in željah. Za udeležbo je bilo veliko težje prepričati deklice, še kar nekaj bi se jih lahko enakovredno udeležilo.

Izidi naših učencev po posameznih kategorijah:

Deklice do 7 let:

Larisa Šarac 4. mesto med šestimi udeleženkami. Že v prvem nastopu na tekmovanjih je pokazala umirjen in zavzet pristop, le pomankanje tekmovalnih izkušenj ji je preprečilo, da ni izkoristila nekaj veliko boljših pozicij.

Deklice do 8 let:

Hrvatin Lea 5. mesto med devetimi udeleženkami. Tudi ona je prvič nastopila izven šole in se dolgo uspešno zoperstavljala končni zmagovalki in državni prvakinji Taji Guid.

Dečki do 7 let: Igrali so pet iger.

Aram Rejc 2. mesto med 15 udeleženci. Premoč je moral priznati le veliko bolj izkušenemu Filipu omladiču, ki že celo leto mesečno nastopa na tekmovanjih.

Matija Bilban 3. mesto. Tudi on  je tako kot Aram prvič nastopil izven šole.

Dečki do 8 let: Zaradi nastopanja na nogometu večina fantov zadnje tedne ni bila prisotna na krožku, kar se je poznalo na izidih. Nekateri pa so istočasno imeli tekmovanja v drugih panogah.

Najuspešnejši je bil Mate Beštek, ki je nekajkrat že nastopal na podobnih tekmovanjih – zasedel je 9. mesto med 28 udeleženci.

V zlato sredino so se družno uvrstili Taj Ponjevič, Jonatan Kocbek in Lukas Ferkolj, vsi trije prvič na tekmovanju izven šole. Tekmovanje v tej skupini je bilo nekoliko predolgo – igrali so kar sedem iger. So pa vsi športno zdržali do konca.

Dečki do 9 let: Nastopilo je 24 učencev.

Edini naš udeleženec Jakob Šlibar se je šele proti koncu opogumil in dvakrat zmagal ter se prepričal, da nasprotniki niso nobeni bavbavi.

sahCAM04977 (800x587)

Zmagovalci v skupini do 7 let: Aram, Filip in Matija

Mentor šahovskega krožka Marjan Butala

 

 

(Obiskano 133 krat, današnjih obiskov 1)