Čebelar Matej Jeraša nas je obiskal tik pred svetovnim dnevom čebel, 20. 5., ki smo ga v Evropi izborili ravno Slovenci.
To je tudi rojstni dan našega slovitega čebelarja Antona Janše. Ker je čebelarstvo v Sloveniji zelo razširjeno in imamo največ čebelarjev na prebivalca, je ta praznik za Slovence zelo pomemben, še bolj pa za ohranjanje čebel. Vsi čebelarji se najbolj bojijo za avtohtono čebeljo vrsto- kranjsko sivko, za katero je znano, da je zelo pridna in umirjena nabiralka medu.

Danes nas je g. Jeraša naučil zelo veliko o čebelah. Pokazal nam je pravi panj,  v katerem so bile čebele. Videli smo čebelarske pripomočke in čebelje produkte. Zaradi vsega, kar smo izvedeli, čebele še bolj občudujemo in se bomo trudili, da jim ne bomo škodovali.

Učenci 4. A, 4.D , 4E in učiteljice smo bili s predstavitvijo čebel in čebelarjenja zelo zadovoljni, zato se g. Jeraši lepo zahvaljujemo.

Več o dogodkih  obeleževanja svetovnega dneva čebel na spletni strani: https://www.worldbeeday.org/si/dogodki/novice.html

Tina Klopčič Dobrić

(Obiskano 79 krat, današnjih obiskov 1)