V četrtek, 1. 6. 2023, je bilo v športnem parku Kodeljevo ljubljansko tekmovanje v akvatlonu. Učenci naše šole so bili zelo uspešni. V svojih kategorijah sta zmagala  Ula Krištofelc iz 9.e. in Tilen Marinšek iz 5.c. Lora Sraka iz 6.a je bila druga in Sara Baggia iz 4.a tretja. Odlični so bili tudi ostali tekmovalci, ki so zastopali OŠ Vič, tako da je naša šola osvojila ekipno 1. mesto med ljubljanskimi osnovnimi šolami. Nastopili so še Lina Leben iz 8.b, Živa Primc iz 7.b, Manca Pahor iz 5.c, Eva Rus iz 6.b, Tinkara Jakša iz 6.a,  Rok Prešeren iz 5.d ter Tara Novak in Daria Bliznetsova, obe iz 6.c razreda.

V ponedeljek, 5. 6. 2023, je bilo v Slovenj Gradcu še finale državnega prvenstva v akvatlonu. Odlično drugo mesto je osvojil Tilen Marinšek. Peta mesta so zasedli Lora Sraka, Sara Baggia in Ula Krištofelc. Rok Prešeren je bil deveti.

FAIR PLAY

Mogoče še bolj, kot sami današnji rezultati, odmeva poteza našega učenca Tilna Marinška. Tilen je namreč nekaj metrov pred ciljem tekel na drugem mestu. V težkih deževnih razmerah je učencu, ki je takrat vodil, na ovinku spodrsnilo in je padel. Tilen ni hotel izkoristiti njegove smole sebi v prid, temveč ga je počakal in mu prepustil sicer zasluženo zmago. Tilen pa je končal kot drugi. Bravo, Tilen!

 

Vsem učencem iskreno čestitamo!

Aleš Letonja, prof. športa

(Obiskano 254 krat, današnjih obiskov 1)