V hladnem in meglenem zimskem jutru smo se v okviru planinskega krožka učenci, učitelji in vodniki zbrali na Dolgem mostu, od koder smo se z avtobusom odpeljali do Medvod.

Tam se je začela naša pot, po kateri nas je vodnik planinskega društva Rašica, katerega člani smo že tretje šolsko leto zapored, vodil skozi Medvode, manjše vasice in po gozdnih poteh do našega cilja. Med potjo smo imeli tudi krajše postanke, na katerih smo se pokrepčali s toplim čajem in prigrizki. V Slavkovem domu smo najprej izpolnili planinske dnevnike in pojedli nekaj toplega. Preostanek časa na tem daljšem postanku smo se igrali in delali družbo dvema ponijema, ki sta z veseljem pohrustala ponujene jabolčne krhlje.

V dolino smo se deloma vrnili po isti poti, naš pohod pa smo zaključili v Mednem. Med spustom smo se še enkrat ustavili, pojedli, kar nam je še ostalo v nahrbtnikih, in se lovili. K avtobusu smo se vrnili polni energije in nadihani svežega zraka ter bili zelo veseli sončnih žarkov, ki so le prodrli skozi meglice ter nas pogreli. V Ljubljano smo se vrnili zadovoljni in v pričakovanju naslednjega izleta, ki bo v Krnico na pustno soboto v začetku februarja.

Ljubljana, 19. 01. 2016                                                         Zapisala: Mateja Novoselič

(Obiskano 197 krat, današnjih obiskov 1)