Pozdravljeni!

Ta torek je na naši šoli potekal 1. turnir iz ciklusa turnirjev najmlajših (do 10 let). Udeležilo se ga je 43 učencev iz Ljubljane in okolice, med njimi tudi 20 igralcev z nekajletnimi izkušnjami in igranjem med odraslimi.  Igrali so 6 kol po švicarskem sistemu, igralni čas je bil 15 minut na igralca. Nastopilo je tudi 10 naših učencev, po izkušnjah in šahovskem ratingu sta izstopala Samo Borzatta in Luna Sraka, nekaj pa jih je nastopilo prvič.

Samo je dobro začel (bil je 4. nosilec), v 4. kolu pa je s črnimi igral proti dvakratni udeleženki svetovnih prvenstev Vesni Mihelič. Dobro se je odprl in potem žrtvoval figuro za napad na nasprotničinega kralja. Nasprotnica se je dobro branila in bi se Samo moral zadovoljiti s ponavljanjem pozicije in remijem. Želel pa je več in neupravičeno zavil v končnico, ki jo je izgubil. To ga je prizadelo in je zadnji dve koli imel slabši izkupiček ter zasedel končno 17. mesto.

Druga naša najboljša Luna Sraka je igrala solidno ves turnir in zasedla 8. mesto, kot je bila ratinška napoved. Ostali naši učenci so bili mlajši in neizkušeni nekateri so igrali enkrat ali dvakrat letno, večina prvič. Še najbolje je šlo drugošolcema Janu Borzatti, ki je zasedel 22. mesto in Mateju Bešteku, ki je zasedel 24. mesto. Nekateri so se tekmovanju pridružili nekoliko pozneje, da za prvič ne bi bilo prenaporno.

Mentor krožka Marjan Butala

(Obiskano 148 krat, današnjih obiskov 1)