V soboto, 22. april, je na OŠ Jakoba Aljaža potekalo ekipno državno prvenstvo v šahu za učence do 9 let, ločeno za dečke in dekleta. Naši učenci so nastopili v obeh konkurencah.

V skupini dečkov je nastopilo 16 ekip slovenskih OŠ, naši so po ratingu  bili 14. nosilci. Igralo se je 5 kol po švicarskem sistemu s časovno kontrolo 10 minut + 5 sekund dodatka po vsaki potezi. Ekipo so sestavljali trije igralci in ena rezerva. V ekipi dečkov so nastopili:

1. Mate Beštek, 3.raz., dosegel 0 točk iz 4 iger.

2. Izak Topolšek, 3. raz. dosegel 1 točko iz 4.

3. Jaka Triller, 3. raz. dosegel pol točke iz 4.

R. Aram Rejc, 2. raz., iz 3 iger ni osvojil nobene točke.

Tokrat očitno našim dečkom ni slo, zasedli so zadnje, 16. mesto. Prisotni starši so s samo organizacijo in izvedbo prvenstva bili zadovoljni.

V skupini deklet je nastopilo le šest šol. Igrale so po enokrožnem sistemu vsaka šola z vsako. V ekipi so nastopale dve igralki in ena rezerva. Za našo šolo so nastopile:

1. Lea Hrvatin, 3. raz., ni osvojila nobene točke.

2. Farah Oraščanin, 3. raz., osvojila je 2 točki.

Rezerve nismo imeli. Slabši Lein izkupiček je posledica dejstva, da je to letos bil prvi nastop izven šole. Ustvarjala je obetavne pozicije, a jih ni izkoristila. Borbena Farah se je krožku pridružila šele letos in je že nastopila izven šole. Na koncu so dekleti zasedle zadnje mesto.

Vsekakor so se vsi borili po najboljših močeh in zaslužijo nadaljnje spodbude.

Mentor krožka Marjan Butala

(Obiskano 71 krat, današnjih obiskov 1)