V petek, 19. maja tega leta je na OŠ n. h. Maksa Pečarja v Črnučah potekalo vsakoletno posamezno prvenstvo ljubljanskih osnovnošolcev v starostnih kategorijah do 7, 8 in 9 let, ločeno za dečke in deklice.

Z naše šole so se tekmovanja udeležili 4 učenci, dva dečka in dve deklici. V vseh skupinah so igrali s časovno kontrolo 15 minut na igralca za celo partijo.

Tokrat se je tekmovanja udeležilo nekaj manj učencev, razlog je verjetno bližajoči se konec pouka in obveznosti otrok na drugih področjih.

V skupini DEČKI do 8 let je med 12 otroki nastopil  Aram Rejc, ki je že nekajkrat nastopil na tekmovanjih za otroke. Tokrat je imel nekoliko slabši dan in je iz petih iger osvojil dve točki in zasedel 9. mesto.

V skupini DEČKI do 9 let je konkurenca bila zelo močna. Kot sedmi nosilec je med 17 tekmovalci nastopil naš Mate Beštek. Ta skupina je na tekmovanju bila najštevilčnejša. Čeprav je Mate že kar izkušen igralec, pa je prvih 5 nosilcev imelo izrazito boljši rating. Mate je z zelo zavzeto igro, kljub smoli v eni igri, uspel s 4 točkami iz 7 iger zasesti četrto mesto.

Deklic je na tekmovanju bilo občutno manj kot fantov, le sedem, zato so jih združili v eno skupino in so igrale vsaka z vsako. Razglasitev pa je bila ločeno po starostnih kategorijah.

V absolutni razvrstitvi je tretje mesto zasedla Lea Hrvatin (devetletnica) s tremi zmagami iz 6 partij, prav toliko jih je osvojila Larisa Šarac (osemletnica) in zasedla 4. mesto. Lea je odigrala le nekaj turnirjev izven šole, Larisa tudi, tako, da se po izkušnjah niso mogle meriti z nasprotnicami, med katerimi je prvo mesto osvojila udeleženka svetovnega prvenstva Taja Guid.

Uvrstitev po starostnih kategorijah za deklice:
Lea Hrvatin je zasedla 3. mesto med DEKLICAMI do 9 let, Larisa je bila prva med DEKLICAMI do 8 let.

Vsi štirje zaslužijo pohvale za srčni in zavzet boj na tekmovanju. Najtežje delo pa je vsekakor imel Mate.

Mentor krožka Marjan Butala

(Obiskano 210 krat, današnjih obiskov 1)