V soboto, 10. 2. 2018, smo se planinci naše šole podali na izlet na Planino nad Vrhniko. Kljub temu, da je bila pustna sobota, se je izleta udeležilo 26 mladih planincev in 7 spremljevalcev.

Tudi tokrat smo se ob 8.30 odpeljali do Stare Vrhnike, kjer se je pričel naš prvi pravi zimski pohod v letošnjem šolskem letu. Ker smo zimske razmere pričakovali, smo bili za na pot dobro opremljeni. Že prvi koraki po strmi in zasneženi stezi so nam dali vedeti, da zimske razmere v gorah od nas zahtevajo mnogo več previdnosti in energije.

Med vzponom na 733m visoko in množično obiskano izletniško točko smo uživali v čudoviti zimski idili, ki jo je nekoliko motila le megla in mrzel severni veter.

Po uri in pol hoje smo prispeli do velike nove planinske koče ob kateri stoji tudi lesen razgledni stolp. Utrujeni, a veseli, da smo osvojili vrh kljub zahtevnim zimskim razmeram, smo se posedli za mize in ob krušno peč v koči. Nad prostornostjo koče in prijaznostjo osebja smo bili navdušeni. Vsakemu od nas so podarili žvečilni gumi s tatujem.

Ko smo se okrepčali in spočili, nas je čakal spust v dolino. Marsikoga je le-ta malo skrbel, saj smo vedeli, da je steza poledenela. Kjer ni šlo drugače, smo se vsedli na zadnjico in tako najbolj varno opravili zahteven del poti. Ob tem pa smo se še zelo zabavali in se nasmejali marsikateremu zdrsu naših prijateljev.

Po zahtevnem spustu pa nas je čakal še najlepši del izleta. Odložili smo nahrbtnike in se zapodili v cel, še nedotaknjen sneg, kjer nam domišljije za snežne radosti ni zmanjkalo.

Mokri kot miške smo ob 15. uri prispeli do avtobusa, kjer smo se preoblekli v suha oblačila ter utrujeni in radostni obsedeli na svojih sedežih. Že pol ure kasneje pa smo staršem hiteli pripovedovati svoja snežna doživetja, ki so bila ta dan vsekakor v ospredju.

 

 

 

Zapisala: Brigita Uršič

Fotografije: Sonja Pleško in Brigita Uršič

 

(Obiskano 141 krat, današnjih obiskov 1)