V soboto, 17. 03. 2018, na siv deževen dan, ki nam je preprečil izvedbo pohoda na Sveti Miklavž v Zasavju, smo mladi planinci planinskega krožka pod vodstvom alpinistov in vodnikov Planinskega društva Rašica izvedli plezanje na plezalni steni v telovadnici Gimnazije Vič.

Medtem ko so alpinisti in vodniki pripravljali opremo in plezalne smeri na plezalni steni, smo se pod vodstvom učiteljev najprej dobro ogreli. Potem pa smo se že zbrali pod plezalno steno. Alpinista Aleš in Mateja sta nam najprej predstavila alpinistično opremo ter varen način plezanja. Po predstavitvi smo se razdelili v štiri skupine. Ena skupina se je poučila o varni hoji v gore. Druga skupina se je učila vezanja vozlov, ki so potrebni za varovanje pri plezanju. Tretja skupina se je pripravljala na plezanje, tako da so posamezniki v plezalnih pasovih viseli pripeti na vrv in s tem pridobivali izkušnje in občutje visenja v steni. Četrta skupina je splezala eno do dve smeri različnih težavnosti. Ko so v skupini, ki je plezala, vsi prišli na vrsto, so se skupine zamenjale. Vmes smo bili kar precej časa tudi prosti. V tem času smo malicali, nogomet in košarka pa sta še dodatno popestrila našo športno aktivnost.

Po plezanju smo se sprehodili do Žabarja, kjer smo si privoščili sladoled ter druge slaščice, ki jih imajo v tej imenitni slaščičarni, se nato vrnili do naše šole in našega druženja je bilo konec. Tako je še prehitro minilo sobotno dopoldne in zopet smo se, namesto da bi zaradi dežja ostali doma, naučili veliko koristnega in zanimivega, se gibali, družili in se zabavali.

 

 

Zapisala: Mateja Novoselič, profesorica pedagogike

Fotografije: Sonja Pleško, profesorica razrednega pouka

(Obiskano 120 krat, današnjih obiskov 1)