Na sončno soboto 16. junija smo se planinci OŠ Vič odpravili na zadnji izlet v šolskem letu 2017/18. Obiskali smo Bled in se povzpeli na 646 m visoko Stražo, ki se dviga nad Blejskim jezerom.

Po senčnih gozdnih stezicah smo se povzpeli do »Riklijeve fitnes promenade«, na kateri smo preizkušali svoje spretnosti in telesno vzdržljivost. Med potjo smo iskali skrite zaklade, odkrivali prekrasne zgodnje poletne cvetove alpskih pašnikov, pozdravili ovčke in si privoščili nepozabne razglede na biser naše dežele – Blejsko jezero z okolico. Na trenutke smo spremljali odvijanje mednarodne veslaške regate, ki je potekala ta konec tedna na Bledu. V daljavi nas je strmo motril Stol in vabil, da ga obiščemo v počitniških mesecih.

Kot bi trenil, smo osvojili vrh Straže in se ob adrenalinskem sankališču spustili proti jezeru. Po dopoldanskem pohodu se je prileglo čofotanje v Blejskem jezeru. Seveda smo morali pred povratkom v Ljubljano poskusiti še znamenite blejske kremne rezine in ko so bile zadovoljne tudi naše brbončice, smo se polni novih vtisov odpravili proti domu. Na avtobusu smo prepevali in prisluhnili legendam o nastanku jezera, pa o zvonu želja in cerkvici na Blejskem jezeru. Ugotovili smo, da je na Bledu še vrsta zanimivosti, ki jih nismo uspeli raziskati v enem dnevu, zato se bomo tja zanesljivo še vrnili.

 

 

Planinski zdravo in na svidenje v jeseni!

 

Sonja Pleško, učiteljica razrednega pouka

(Obiskano 101 krat, današnjih obiskov 1)