V soboto, 17. 11. 2018 smo izvedli že naš tretji planinski izlet. Odpravili smo se na Polhograjsko Grmado.

Pot je bila lepa, široka in primerna za vse učence. Učenci so uživali, saj smo hodili po gozdu, vmes je bila pot strmejša, kjer so mlajši pokazali plezalne spretnosti, večji pa so dvigovali noge malce višje. Vreme je bilo ponovno čudovito sončno, le temperature so bile nižje, kar je bilo glede na letni čas pričakovano, zato smo bili vsi v primernih oblačilih in obutvi, tako da nas ni zeblo.

Na vrhu Grmade je čudovit razgled na vse strani. Proti vzhodu nam sega pogled preko Topola-Katarine na Ljubljansko kotlino, Posavsko hribovje in Menino planino. Na južni strani se nad Barjem dvigata Krimsko hribovje s Krimom in Planina nad Vrhniko, zadaj pa se vleče venec gora od Trnovskega gozda, Nanosa, Javornikov do Snežnika. Na zahodu vidimo za Polhograjskim hribovjem Škofjeloško pogorje z Blegošem, Porezen, Ratitovec in Julijce s Triglavom. Na severu se za Sorškim poljem in Gorenjsko ravnino dvigajo Karavanke in Kamniške Alpe.

Po ogledu okoliških vrhov smo se spustili proti Turistični kmetiji Gonte, kjer smo se pogreli, pojedli malico in si odpočili. Pri kmetiji smo se tudi pozabavali in poigrali, saj smo ponovno našli skrite zaklade. Učenci so bili zakladov veseli.

Spust v dolino je bil prijeten, poln igrivih pogovorov in nasmehov. V dolini nas je že pričakoval avtobus, ki nas je odpeljal nazaj v Ljubljano.

Učenci so nam povedali, da že komaj pričakujejo zimski izlet, kamor ste vabljeni tudi starši.

Se vidimo.

 

Marjana Grabnar

(Obiskano 165 krat, današnjih obiskov 1)