Udeležba in izidi mladih šahistov na ekipnem prvenstvu ljubljanskih OŠ 1. febr 2019

Učenci-šahisti šole so se udeležili ekipnega prvenstva ljubljanskih OŠ, ki je potekalo v petek popoldne, 1. februarja, na OŠ Nove Jarše. Prvenstvo je potekalo v dveh starostnih skupinah (do 12 in do 15 let), ločeno za dečke in deklice. Naši učenci so nastopili v skupini Dečki do 12 let. V skupini je nastopilo 14 ekip, ena šola celo z dvema, domačini celo s tremi ekipami. Po šahovskem ratingu je naša ekipa bila sedma nosilka. Igralo se je po ekipnem švicarskem sistemu sedem kol, igralni čas je bil 13 minut na igralca z dodatkom 2 sekundi na potezo. Po zanimivih bojih je ekipa naših dečkov zasedla zelo dobro 4. mesto. Zaradi narave sistema tekmovanja se sploh nismo srečali s tretjeuvrščeno šolo. V tolažbo je lahko le dejstvo, da smo kljub meč točki manj zbrali 1,5 šahovsko točko več od njih.

V ekipi so nastopili:

– Na 1. deski Jonatan Kocbek, osvojil je 4 točke iz 7 iger. Imel je najtežje delo, ker je nastopal proti najboljšim igralcem drugih šol. Prelisičil je celo najboljšega igralca zmagovite ekipe OŠ Nove Jarše.

– Na 2. deski je Mavricij Mark Kuzmin osvojil 4 točke. Imel je nekaj smole, da ni dve lepo vodeni igri pripeljal do zmage.

– Jan Mencin je na 3. deski osvojil 2 točki. Zadnje leto sicer ne nastopa na tekmovanjih, kar je v igri tudi bilo opazno.

– Na 3. deski je naš najmlajši Miha Vodičar osvojil 6 točk iz 7 iger in se je izkazal kot naše skrito orožje.

Tokrat je bilo kar nekaj težev z zbiranjem ekipe, na tekmovanje smo šli celo brez rezerve. Za dober ekipni duh in borbenost zaslužijo pohvalo vsi štirje.

Mentor krožka Marjan Butala

(Obiskano 309 krat, današnjih obiskov 1)