Za nami sta zaključna pohoda s planinskim krožkom.

Mlajši učenci so se v soboto že na vse zgodaj zjutraj odpravili na Bled. Po ne preveč težki poti, so se povzpeli na Stražo, od koder so opazovali čudovito mesto Bled, jezero in grad. Pot v dolino je minila zelo hitro, saj jih je v dolini čakala glavna nagrada in sicer kopanje v jezeru in sladoled. Utrujeni so se z avtobusom odpeljali nazaj v Ljubljano.

Starejši pa so se odpravili na dvodnevni planinski izlet, na Komno. Izlet ni bil poseben samo zaradi tega, ker je trajal dva dni, temveč zaradi tega, ker so se ga lahko udeležili tudi starši. V soboto zjuraj smo se z avtobusom odpeljali do Ukanca (pri Bohinjskem jezeru), nato smo pot nadaljevali peš. Sprehodili smo se mimo Bohinjskega jezera, kjer smo namočili noge in pojedli malico (za nekatere je bil to zajtrk), Slapa Savica, kjer smo si privoščili sladoled, da smo dobili energijo, nato pa je sledil vzpon na Komno.

Na vrhu nas je čakal čudovit razgled na Bohinjsko jezero in gore. V koči nas je že čakala slastna večerja, po kateri so dobili še nekaj energije za igranje družabnih iger. Kot se za prave planince spodobi, smo v postelje odšli ob mraku, saj je bil pred nami še en naporen dan. V nedeljo nas je že ob 6.30 čakal zajtrk, nato smo se odpravili do Bogatinskih vratc, od koder se je pogled odprl na drugo stran gorovja, na Krn. Po malici smo se odpravili nazaj proti koči, nato pa v dolino, do Bohinjskega jezera, kjer smo si namočili utrujene noge in odšli na avtobus proti Ljubljani.

Za obe skupini je bil to odličen zaključek letošnjih izletov. Se vidimo spet prihodnje šolsko leto.

Mentorici: Sabina in Marjana

(Obiskano 262 krat, današnjih obiskov 1)