V soboto, 21. septembra, smo se s planinskim krožkom odpravili na prvi planinski izlet v tem šolskem letu.

Pot nas je vodila na Gorenjsko, mimo Bleda in Bohinjskega jezera. Avtobus nas je odložil v vasi Stara Fužina, od koder smo se polni pričakovanja odpravili na pot. Najprej smo napolnili lačne želodčke in tako dobili dodatno energijo za vzpon. Pogovorili smo se o bontonu v gorah in ugotovili, da nas večina že pozna vsa pravila, ki veljajo za planince. Pripravili smo nahrbtnike, zavezali vezalke in se odpravili proti cilju.

Mlajši učenci so po lažji poti prišli do svojega cilja – do razgledišča pod Pečjo – od koder so imeli krasen razgled na Bohinjsko jezero ter na del Spodnjih Bohinjskih gora. Starejši planinci, so imeli cilj malo višje, in sicer na Rudnici. To je 946 m visoka gora, ki se nahaja med Spodnjo in Zgornjo bohinjsko dolino. Tudi z vrha Rudnice je čudovit pogled na vse vrhove, ki obdajajo Bohinj.

Na poti smo poleg lepega vremena občudovali tudi naravo, se pogovarjali o varni hoji ter si s petjem pesmi krajšali čas.

Najslajši del izleta je bil na koncu, ko smo si pri Bohinjskem jezeru privoščili sladoled in uživali  v zadnjih sončnih žarkih.

Se že veselimo naslednjega izleta!

Mentorici

(Obiskano 248 krat, današnjih obiskov 1)