3. in s tem zadnji krog šolskega matematičnega tekmovanja »Hitro in zanesljivo računanje« poteka v tednu od 7. 12. do 18. 12. do 22. ure NA DALJAVO.

Učenci lahko tekmujejo kadarkoli do 18. 12. do 22. ure, ko se tekmovanje zaključi, pri čemer pa naj upoštevajo pravila tekmovanja.

Pravila tekmovanja:

  • Pri računanju ne uporabljamo računala oziroma papirja in svinčnika.
  • Vsak tekmovalec tekmuje v svoji starostni skupini.
  • Tekmovalec lahko v vsakem tekmovalnem krogu tekmuje 3-krat v času 60-ih minut. Aplikacija upošteva najboljši rezultat.

Učenci so prejeli vsak svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se prijavijo na spletno stran http://sl.lefo.net/. Na levi strani izberejo v meniju “Tekmovanje”, nato pa kliknejo »22 šolsko tekmovanje«. Program jih vpraša »Ali želite pričeti s tekmovanjem« in kliknete »V redu.« Odpre se jim novo okno, v katerem kliknejo »Prični«. Odpre se jim številčnica in ko so pripravljeni, ponovno kliknejo »prični« v zgornjem desnem kotu. Tekmovanje se prične.

Prikazujejo se jim naključni računi, oni pa morajo v čim krajšem času pravilno izračunati čim več računov. Težavnost računov se postopoma stopnjuje. Težji računi prinesejo več točk, ob nepravilnem rezultatu se točke odštejejo. Učenci lahko spremljajo svoj napredek in svoje rezultate primerjajo z rezultati učencev iz celotne Slovenije.

Učenci v roku 60 min tekmujejo trikrat. Upošteva se najboljši rezultat.

Računske operacije 2. kroga:

1., 2. in 3. razred tekmujejo v primerjanju vsot in razlik.

4. in 5. razred tekmujeta v iskanju neznanega števila.

Rezultate tekmovalcev bom redno spremljala in držala pesti zanje. Za vsa dodatna vprašanja sem dosegljiva preko elektronske pošte: masa.music@osvic.si.

 

Maša Mušič, vodja tekmovanja

 

(Obiskano 132 krat, današnjih obiskov 1)