V soboto, 16. oktobra, obeležujemo svetovni dan hrane. Ker je prehrana eden od pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na zdravje in dobro počutje, so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje ob tej priložnosti pripravili krajši nabor osnovnih informacij o zdravem prehranjevanju.

Prehranjevalni vzorci se najpogosteje izoblikujejo in prenašajo znotraj družine. Poudariti želimo, da bodimo z lastnim zgledom vzor našim otrokom pri oblikovanju zdravega načina prehranjevanja. Pokažimo pravo pot v zdravo in polno življenje. Nepravilen izbor in uživanje nezdravih živil lahko pusti posledice na telesu za vse življenje, medtem ko ustrezna prehrana lahko deluje tudi kot zaščitni dejavnik pred najrazličnejšimi boleznimi.

Zato naj bodo “naša dejanja, naša prihodnost” kot je letošnje geslo ob svetovnem dnevu hrane.

Ob tej priložnosti so na NIJZ – OE Ljubljana pripravili promocijsko gradivo, s katerim želimo nagovoriti predvsem starše in jih skupaj z otroci, mladostniki in ostalimi družinskimi člani spodbuditi k zdravemu prehranjevanju.

https://www.nijz.si/sl/svetovni-dan-hrane-2021-prehrana-v-casu-pandemije

 

Ana Stranščak, vodja Zdrave šole

Posreduj ...Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on Twitter
(Obiskano 49 krat, današnjih obiskov 1)