PONEDELJEK

Učenci 8. a in c oddelka smo se v ponedeljek, 14. 11. 2022, odpravili na petdnevni tabor v Tolmin.

Pot ob smaragdni reki Soči je bila zanimiva. Po prihodu na nadomestno lokacijo CŠODja smo se namestili in razgledali po kraju. Ob sotočju Soče in Tolminke smo se sprostili z metanjem kamenja v reki in si spočili oči. Bogata pripoved učiteljic Tanje in Polone nas je popeljala tako v zgodovino Posočja kot v sedanjost in tegobe današnjega časa.

Po okusni primorski večerji, joti, je sledil sprehod po starem delu mesta, ki s svojim primorskim pridihom daje poseben čar.

TOREK

Takoj po zajtrku smo obiskali Tolminska korita. Navdušeni nad lepoto narave smo z zanimanjem poslušali učitelje. Poleg vtisov, ki smo jih shranili globoko v spomin so nas učiteljice fotografirale na znamenitih točkah kot so Hudičev most, Medvedova glava, Skakalce, termalni izvir. V reki je bilo moč videti soško postrv in nešteto brzic. Popoldne smo se izkazali v orientaciji po mestu, ena skupina pa je spoznavala zgodovino kraja v Tolminskem muzeju. Zvečer smo svoje znanje preizkusili v kvizu in se z veliko novih spoznanj in pričakovanj za jutri zazibali v sladke sanje.

SREDA

Zbudili smo se v deževni dan, a zato nič manj zagnani in polni energije. Dan smo preživeli zliti z naravo in ga zvečer zaključili z ogledom filma v kinodvorani.

ČETRTEK

Kje bi doživeli lepši razgled na Tolmin in Soško dolino kot na Kozlovem robu? Nikjer. Zato smo si po zajtrku oprtali nahrbtnike z malico in jo mahnili v hrib. Med potjo smo lahko opazovali različna drevesa in rastline in tudi ostanke prve svetovne vojne. Na vrhu smo za hip ujeli veličasten pogled na Tolminsko in okolico, dokler je ponovno ni zagrnila megla. Popoldne smo zgodovinsko obarvali, zdaj pa se že veselimo zadnjega, zaključnega večera.

Učiteljice

(Obiskano 309 krat, današnjih obiskov 1)