Izidi mladih šahistov-učencev na posamičnem prv. ljublj. OŠ v šahu

V petek, 25.novembra je na šoli na Abramovi v popoldanskem času potekalo posamično prvenstvo ljubljanskih OŠ v šahu v kategorijah do 12 in do 15 let, ločeno za deklice in dečke. Prvenstvo je bilo kvalifikacija za nastop na državnem prvenstvu, iz vsake skupine so se uvrstili prvi trije.

V skupini Dečki do 12 let je nastopilo 34 tekmovalcev, med njimi dva z naše šole. Igrali so sedem krogov po švicarskem sistemu. Izidi naših učencev:

– 17. mesto je zasedel David Paulin tremi in pol točkami.

– 28. mesto je zasedel Adam Rupnik z dvema in pol točkaa.

V skupini Dečki do 15 let so med 35 učenci nastopili trije domačini. Njihove uvrstitve so:

– 7. mesto Miha Vodičar s petimi točkami, le po dodatnih kriterijih se mu je izmuznilo 4. mesto.

– 15. mesto Aljaž Berginc s štirimi točkami.

– 20. mesto Mavricij Mark Kuzmin s tremi točkami.

 V tej skupini se je bilo težko prebiti med prvo šesterico, ti so že mali profesionalci – udejstvujelo se tudi v članski konkurenci, večina obiskuje ali je zaključila že srednjo šahovsko šolo in ima individualne šahovske ure.

V skupini Deklice do 12 let je udeležba bila skromna, le pet deklic. Nastopila je tudi ena naša učenka – Katarina Mazzini in z eno točko osvojila 4. mesto. Imela je nekaj dobrih pozicij a so ji primanjkovale tekmovalne izkušnje.

V skupini Deklet do 15 let je sodelovalo 6 igralk, Odličen uspeh je dosegla naša učenka Margareta Premk, ki je s 4 točkami zasedla 2. mesto in se uvrstila na državno prvenstvo! Margareta je resno začela šahirati pred dobrim letom in obiskuje srednjo šahovsko šolo.

Natančnejše izvide si je možno ogledati na spletnem naslovu: https://sah-zeleznicar.com/turnirji_109.html .

Mentor krožka Marjan Butala

(Obiskano 207 krat, današnjih obiskov 1)