posredujemo vam informacijo o pilotnem projektu namenjenemu šolajoči mladini, ki se bo odvijal na Zavodu za zaposlovanje v Ljubljani v zadnjem tednu januarja. 

SOBA POBEGA STEM – V Escape room STEM vabimo učence zaključnih razredov osnovne šole, ki se nahajajo pred izbiro nadaljnjega izobraževanja ali poklica s poudarkom na značilnostih tehničnih poklicev. Gre za inovativno promocijo izobraževanja na področjih znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike. Projekt bo pilotno potekal v sodelovanju s socialnim marketingom Iz principa. Zavod želi z izvedbo sobe pobega šolajoči mladini na zanimiv način približati t. i. področja STEM (Science, Tehnology, Engineering, Mathematics) ter jim omogočiti, da raziščejo svoje talente za poklice s teh področij. V escape roomu bomo mlade na atraktiven način soočali z zabavnimi izzivi s področij znanosti, fizike, kemije, informatike, matematike in drugih naravoslovno-tehničnih ved ter jih tako spodbudili, da se v večji meri odločijo za vedno bolj iskane poklice prihodnosti.

Escape room STEM bo brezplačno potekal od 30. 1. do 3. 2. 2023 na Uradu za delo Ljubljana, Parmova 32 (v 6. nadstropju). Prijava je možna le kot skupina do 6 udeležencev. Lahko se organizirate v šoli in se prijavite kot šolska ekipa, lahko pa se učenci prijavijo samostojno kot ekipa devetošolcev (v tem primeru poleg imen in šole navedite še e-naslove vseh udeležencev in njihovih staršev). Prijava je možna na termine od ponedeljka, 30. 1., do petka, 3. 2. 2023, vse dni v tednu, možne so naslednje ure:

– 11.00

– 12.30

– 14.30

– 16.00

Prijava poteka preko e-pošte escape@izprincipa.si. Prijava samo v primeru, da se bo skupina sobe pobega zanesljivo udeležila, saj je interesa za udeležbo veliko. Prijave zbiramo do zasedbe vseh terminov.

Lep pozdrav, Maruša Majhen, univ. dipl. psih.

 

(Obiskano 176 krat, današnjih obiskov 1)