V petek 9. 6. 2023 je bilo na atletskem stadionu na ŽAK-u v Ljubljani še zadnje letošnje tekmovanje za osnovne šole. V atletskem troboju so tekmovali najmlajši učenci.

Ljubljanske šole so razdeljene v štiri skupine, znotraj katerih učenci tekmujejo v teku na 60 metrov, skoku v daljino in metu vortexa. Naša šola je nastopila v zadnji skupini, kjer so naši učenci od 16 možnih medalj/diplom osvojili kar 12 . Mimi Zajec iz 5.d je zmagala v vseh treh disciplinah, Val Habjan iz 5.c je zmagal v skoku v daljino, bil drugi v teku na 60 metrov in tretji v metu vortexa. Lara Bulc iz 4.c je bila druga v metu vortexa in tretja v skoku v daljino. Zoja Čepon iz 5.e je bila druga na 60 metrov in v skoku v daljino. Tretji v skoku v daljino je bil Lev Plesnik iz 5.c , Luka Kumer iz 5.b pa je bil drugi v metu vortexa. Tudi učenci Tara Pečovnik iz 4.c, Tinkara Špende Šprah iz 5.e, Oskar Metlika iz 5.b in Vid Galič Hladnik iz 4.d so bili tik pod vrhom.

Skupno je v naši skupini v seštevku vseh disciplin zmagala Mimi Zajec, druga je bila Zoja Čepon, tretja Lara Bulc in četrta Tara Pečovnik. Pri dečkih je zmagal Val Habjan, Luka Kumer je bil četrti in Oskar Metlika peti.

V seštevku vseh ljubljanskih šol je med posamezniki pri deklicah zmagala Mimi Zajec, Val Habjan pa je bil drugi v kategoriji dečkov.

Tekmovanje je bilo tudi ekipno. Naša ekipa deklic je osvojila prvo mesto, ekipa dečkov pa drugo mesto med vsemi ljubljanskimi šolami.

Čestitamo vsem nastopajočim!

Aleš Letonja, prof. športa

(Obiskano 439 krat, današnjih obiskov 1)