Naša šola bo od novembra 2014 do septembra 2017 sodelovala v evropskem programu sodelovanja Erasmus + (strateška partnerstva). Sodelovali bomo pri projektu ECHILDART – VSAK OTROK JE UMETNIK. Projekt se bo izvajal v partnerstvu šestih šol iz Bolgarije (Sofia), Madžarske (Vezto), Francije (Ste-Marie-aux-Mines), Poljske(Byalistock), Slovenije (Ljubljana) in Turčije (Tarsus) z otroki starimi od 6 – 15 let.

Namen mednarodnega projekta ECHILDART je dovoliti otroku, učencu, da goji, razvija in izraža umetniško plat svoje osebnosti.

V šolskih sistemih izražanje in razvoj umetniške senzibilnosti vedno bolj bledi. S strategijami učenja in poučevanja ter promocijskimi aktivnostmi želimo pozitivno razvijati pogled učencev, učiteljev in  staršev na vizualno umetnost.

S spoznavanjem in razlikovanjem različnih kategorij umetniških del, z izražanjem čustev ob vizualni umetnosti, s spoznavanjem umetniških in kulturnih elementov različnih dežel ter z likovnim izražanjem bo umetnik v vsakem otroku še naprej rastel, se razvijal in predvsem … vztrajal.

(Obiskano 59 krat, današnjih obiskov 1)