V torek, 8. 9. 2015 je bilo v galeriji knjižnice Prežihovega Voranca odprtje razstave likovnih umetnin učencev, ki so ustvarjali slike in kipe v lanskem šolskem letu v okviru projekta ECHILDART – Vsak otrok je umetnik. Gospa Barbara Marinčič iz knjižnice nas je pozdravila z lepim nagovorom in odprla našo razstavo. Gospod ravnatelj Sašo Vlah je predstavil naše umetniško delo v okviru projekta. Povedal pa je tudi, da naša šola že vrsto let namenja prav posebno pozornost likovni umetnosti, saj se  osnovna šola Vič vsako pomlad spremeni v galerijo, ko imamo Viški likovni salon in salonček. Janaina in Izabela iz 6. d razreda sta obogatili odprtje z svojim igranjem na prečno flavto, Zala iz 5. razreda pa je prebrala svoje misli o lanskoletnem delu v okviru projekta, ko so ustvarili kar nekaj likovnih del ter obiskali Jakopičevo galerijo. Gospa Jerneja Bergant Belaj je povezovala celoten kulturni program ter temeljito predstavila naš projekt ter dosedanje aktivnosti ter plane za letošnje in prihodnje leto.

Razstava bo odprta do 19. 9. 2015. Vabimo vas, da si ogledate izvrstne slikarske in kiparske umetnine naših učencev. Vabljeni!

Za organizacijo in pripravo razstave se posebej zahvaljujem gospe Barbari Marinčič iz knjižnice Prežihovega Voranca ter učiteljicam: Jerneji Bergant Belaj, Veroniki Klošak, Majdi Horvat, Mariji Kus, Sladjani Mitrović, Tini Klopčič Dobrić, Mateji Hatlak, Nataši Senjur in Alenki Kovačič Divjak. Hvala tudi vsem nastopajočim in gospodu ravnatelju ter pomočnici Zdenki Hosta.

Marja Panker,

koordinatorka projekta Erasmus+ ECHILDAR

(Obiskano 165 krat, današnjih obiskov 1)