Najuspešnejša je bila Katarina Mazzini, ki je v skupini dekleta do 15 let med štirimi tekmovalkami zasedla prvo mesto in tako opravičila vlogo favoritinje. V odločilni partiji je s konkurentko Klaro morala igrati do zadnjih sekund. Uvrstila se je na državno prvenstvo.

V skupini deklice do 12 let je nastopila Naša Luna Sraka in osvojila četrto mesto med trinajstimi udeleženkami. Ni izgubila niti ene igre, vendar jih je kar šest igrala neodločeno. Veliko priložnost je zamudila v tretjem kolu, ko je proti dvakratni udeleženki svetovnega prvenstva, Vesni Mihelič, imela prednost trdnjave in kmeta proti skakaču, a je v srednji igri to prednost zapravila in le remizirala.

Med dečki do 12 let je nastopilo kar šestdeset udeležencev. Našo šolo sta zastopala 10-letni Lan Sraka in 9-letni Samo Borzatta. V tej skupini je prvo mesto bilo rezervirano za izrazitega favorita, 11-letnega Jana Marna. Naš Samo je izgubil le eno partijo in sicer v direktnem dvoboju z bodočim prvakom. Po otvoritvi je favorizirani Marn imel kmeta več, vendar je samozavestni Samo z manevriranjem in  kombiniranjem uspel pridobiti trdnjavo proti lovcu in dvojnemu kmetu. Z zelo natančno igro bi lahko izsilil neodločeni izid s pozicije močnejšega. To pa je bilo težko v omejenem času, ki je bil na razpolago. Lan je proti Hitiju (11 let), na koncu drugo uvrščenemu, imel v kmetski končnici nekoliko boljšo pozicijo in bi lahko z zadržano igro vzdrževal ravnovesje, a je želel več in na žalost izgubil.

Med fanti do 15 let je nastopil 12-letni Nal Mencin in z osvojenimi 4 točkami iz 7 iger zasedel 5. mesto ter si izboljšal ratinške točke. Na startu je kar 6 igralcev imelo občutno boljši rating in več tekmovalnih izkušenj.

Natančni izidi so na spletni strani: http://www.sah-zeleznicar.com/turnirji_58_rezultati_3.html

 

 

Mentor krožka Marjan Butala

(Obiskano 236 krat, današnjih obiskov 1)