Poročilo za četrtek, 19. 2. 2015, Veszto, Madžarska

Ob kikirikanju petelina smo se z veliko energije ponovno prebudili novemu dnevu napoti. Kot ponavadni smo dan pričeli ob 8. uri v naši učilnici. Prvo uro smo obiskali likovni pouk, pri katerem smo dokančali maske, ki smo jih pričeli delati že včeraj, drugo uro pa smo imeli učno uro, ki jo je vodila naša učiteljica Veronika Klošak. Uro je vodila v madžarščini, ki so jo sproti prevajali v angleščino. Slikali smo z monokromo tehniko.

Pred kosilom smo bili tudi pri učni uri multimedije, kjer smo si ogledali film in se igrali igro, pri kateri je pomembna improvizacija. Za kosilo smo imeli sarme, katere smo z veseljem pojedli.

Drugi del dneva smo preživeli v učilnici, kjer smo dokončali našo ogromno sliko karnevala. Pri tem smo zelo uživali, madžarska učiteljica likovne umetnosti pa nas je zelo pohvalila. Nato smo odšli do podeželske hiše, kjer smo jedli tradicionalno hrano in poslušali petje madžarskih ljudskih pesmi. Po pojedini smo se s kočijo odpeljali okoli mesta. Ko se je stemnilo, smo se zbrali in praznovali pust. Na listke smo napisali vse misli, ki nas težijo/vse negativne misli, jih dali na strašilo in zažgali. Zvečer pa smo z družinami odšli domov in se poslovili še od enega prečudovitega dneva.

 

Poročilo pišejo učenci: Kaja Kostelic, Nikolina Mencin, Naja Tavčar, Nina Gajser in Matic Lesjak.

(Obiskano 537 krat, današnjih obiskov 1)