Anej Batagelj osvojil 2. mesto na državnem prvenstvu v športnem plezanju!

V soboto, 9. 4. 2016, so se najboljši plezalci slovenskih osnovnih šol zbrali v Vojniku, kjer je potekalo državno prvenstvo v športnem plezanju. V predtekmovanjih, ki so potekala v Šenčurju in Vojniku, so si trije učenci Osnovne šole Vič priborili nastop v finalu, kamor se je uvrstilo le 15 najboljših polfinalistov iz vse Slovenije. Anej Batagelj (7. a), je že polfinalni nastop v Šenčurju pri Kranju kronal s tretjim mestom. Nastopil je v kategoriji mlajših dečkov z licenco. Naja Jelčič (6. a) in Tina Torkar (6. d) pa sta prav tako uspešno opravili svoja polfinalna nastopa v kategoriji mlajših deklic.

V soboto je Anej še nadgradil polfinalno uvrstitev in svoj nastop zaključil na končnem 2. mestu. Naja in Tina pa sta osvojili 15. in 19. mesto, kar je prav tako izvrsten uspeh. Dekleti bosta prihodnje leto še nastopali v isti kategoriji, medtem ko bo Anej prestopil v kategoriji starejših dečkov.

Rezultati:

http://www.sportmladih.net/uploads/cms/file/Rezultati%20SST/Rezultati%20SST%202015%202016/sportno_plezanje_OS_finale_rezultati_SST_2015_16.pdf

Plezalcem Aneju, Naji in Tini iskreno čestitamo!

Aleš Letonja

(Obiskano 112 krat, današnjih obiskov 1)