V  nedeljo, 29. 5., pridejo k nam gostje iz Madžarske, Bolgarije, Francije, Poljske in Turčije.

Tema celotnega tedna je arhitektura in urbana umetnost. Tej temi bomo posvetili učne ure, ki jih bodo izvajali gostujoči tuji učitelji ter delavnice ob popoldnevih. Skupaj bomo izdelali 3D grafit, ki sta ga osnovali arhitektki Meta Kutin in Nataša Jesenšek Koder iz programa Arhitekturice. Na »grafitu«  bomo vse partnerske šole predstavile zanimive in pomembne zgradbe svojih dežel.

V ponedeljek bomo gostom pripravili posebno prireditev, saj bodo naši učenci zaigrali, zapeli in zaplesali pesmi in plese dežel, od koder prihajajo naši gostje. V torek in v četrtek bodo goste po centru mesta popeljali slušatelji Univerze za tretje življenjsko obdobje študijskega programa Trgi, ulice in stavbe okoli nas. Z njihovo  mentorico arh. Meto Kutin so pripravili izobraževalno pot po centru Ljubljane, na kateri jim bodo predstavili najznačilnejše arhitekturne sledi, s katerimi je arhitekt Jože Plečnik zaznamoval Ljubljano.

V petek zaključujemo naše druženje s tujimi vrstniki ter vas vabimo na zaključno prireditev, ki bo ob 14. 15 v jedilnici na Abramovi. Ogledali si boste lahko tudi razstavo arhitekturnih del, ki bodo nastala v tednu gostovanja ter že nastajajo pri pouku skozi celo letošnje leto.

Marja Panker,

koordinatorka projekta

 

(Obiskano 103 krat, današnjih obiskov 1)