V ponedeljek, 6. junija 2016, smo se skupino 33-tih učencev od 6. do 9. razreda podali na kolesarski izlet od Planice do Bleda. Z avtobusom smo se odpeljali proti Planici, kjer smo raztovorili kolesa in se z njimi odpravili na pot proti Kranjski Gori in Dovjem. Tam smo imeli postanek za malico, se posladkali s sadjem in krenili dalje proti prelazu Kopa. Brez posebnih težav smo prikolesarili na 825m visok prelaz in se spustili v prečudovito alpsko dolino reke Radovne. Občudovali smo s soncem obsijane gorske pašnike in uživali v neokrnjeni naravi. Ko smo prikolesarili do vasi Krnica, nas je čakal le še spust do Bleda. Tam smo kolesa naložili na prikolico in odšli na kosilo. Nekateri najpogumnejši kolesarji so si po obedu privoščili še kopanje v osvežujočem Blejskem jezeru. Vreme nam je bilo ves čas izleta naklonjeno, dež pa je potrpežljivo počakal do trenutka, ko smo se utrujeni usedli na avtobus. No, potem pa se je ulilo kot iz škafa!

Učenci so se izkazali kot vzdržljivi kolesarji, saj so prevozili dobrih 43 km in premagali strme klance v skupni dolžini okoli 4 km in skupni višini okoli 350 m.

Hvala učitelju Alešu Letonja, ki je poskrbel za odlično organizacijo izleta in nam pripravil pravo profesionalno kolesarsko odpravo po enem najlepših predelov Slovenije.

Posebna zahvala gre tudi g. Mateju Resniku, ki nas je vso pot spremljal z avtomobilom in poskrbel za stalne zaloge vode, sadja, krpanje zračnic, menjavo koles … in veliko spodbude ter dobre volje!

 

Sonja Pleško

Foto: Aleš Letonja

(Obiskano 355 krat, današnjih obiskov 1)