V sredo, 29. 11. 2017, si je na OŠ Dobrova 378 osnovnošolcev prizadevalo za kar najboljše uvrstitve na področju akrobatike in s tem napredovanje v finale. Tekmovali so v treh različnih kategorijah: deklice in dečki med posamezniki ter ekipno. V uvodnem otvoritvenem programu je s plesno točko nastopila tudi učenka naše šole, Nika Petrič.

Med posamezniki je zmagal Toni Kastelic (6.c), Jaka Janežič (7.d) in Erazem Brodnik (3.b) pa sta osvojila tretji mesti.

V ekipnem delu so v skupini najmlajših dečkov nastopili: Tilen Bornšek (2.c), Jure Bauer (2.d), Din Sarkič (3.b), Val Koščak Bučan (3.b) in Erazem Brodnik (3.b). Ekipa najmlajših dečkov je osvojila 2. mesto. Med mlajšimi dečki smo imeli še drugo ekipo v postavi: Patricij Kuzmin (5.b), Enej Koželj (6.d), Anže Šolar (4.a), Matic Lenassi (6.d)in Mark Sever (5.a), ki pa so zasedli 6. mesto. Ekipa najmlajših deklic je osvojila 8. mesto; v tej ekipi so nastopile: Tinkara Zajc (2.e), Eva Mrak (2.e), Ela Srečkovič Baša (2.d), Jerca Rupnik (3.a) in Ema Rotar Grmek (3.c). Medtem pa so mlajše deklice Nika Petrič (6.d), Luna Ela Tepina (4.d), Anja Butala (6.c) , Ela Drobne (6.c) in Ema Satya Chilima Budišin (5.a) zasedle 6. mesto.

Starejši dečki v postavi: Jaka Janežič (7.d), Matija Kastelic (7.a), Matic Gršič (9.d) in Žan Luka Munih (9.c) so osvojili 1. mesto, mlajši dečki v zasedbi: Toni Kastelic (6.c), Bastian Petrič (6.d), Gal Praznik (4.d), Vid Obranovič (5.b) in Andraž Mencinger (5.b) pa so osvojili 2. mesto. Obe ekipi sta se uvrstili na finale državnega prvenstva, ki se je odvijalo v torek, 5. 12. 2017, v Izoli. Nastopilo je le 6 najboljših ekip iz polfinala, poleg teh pa še štirje najboljši posamezniki. Ekipa starejših dečkov je osvojila naslov državnih prvakov, mlajši dečki pa so osvojili srebro.

Posamično sta Jaka Janežič in Toni Kastelic osvojila bronasti odličji.

Rezultati polfinala

 

Vsem nastopajočim čestitamo!

Aleš Letonja, prof. športa

(Obiskano 557 krat, današnjih obiskov 1)