Učenci so se udeležili ekipnega prvenstva ljubljanskih OŠ za dečke in deklice do 12 in 15 let.

Prvenstvo je potekalo (že tradicionalno) na OŠ Nove Jarše v petek, 2. februarja tega leta. Kljub neugodnim vremenskim in prometnim razmeram se ga je udeležila večina prijavljenih ekip. Naša šola je nastopila le v kategorijah do 12 let. Tekmovalna novost to leto je bil igralni tempo: 13 minut začetnega časa na igralca, s časovnim dodatkom dveh sekund po vsaki potezi. Prijetno so presenetile naše deklice, ki so med štirimi ekipami zasedle drugo mesto.

Dekliško ekipo do 12 let so zastopale:

– Na prvi deski Sara Pintarič, 5. raz., osvojila je točko in pol iz treh iger.

– Na drugi deski Lea Hrvatin, 4. raz., osvojila je 2 točki.

– Na tretji deski Neža Klobasa, 4. raz., osvojila je dve točki in pol.

Deklice so nastopile brez rezervne igralke, kar pa se zaradi krajšega tekmovanja ni občutilo. Vse so se srčno borile in dosegle odličen uspeh. Sara že nekaj časa manj nastopa, najbolj pa je presenetila Neža, ki sicer na tekmovanja ne hodi, a je pokazala veliko borbenost in iznajdljivost.

Skupina Dečki do 12 let je bila daleč najštevilčnejša – nastopilo je celo 14 ekip. Za nekatere šole so nastopali celo prvčki! Naša ekipa je bila dokaj homogena: štirje iz 4. razreda in le Jan Mencin iz 5.

– Na prvi deski je Mate Beštek imel najtežje delo – igral je proti najmočnejšim. začel je nekoliko nesrečno, potem se je ogrel in je proti najboljšemu igralcu tekmovanja večji del partije imel boljšo, pravzaprav dobljeno pozicijo, ki pa jo je zapravil v zadnjih sekundah. To ga je še dodatno potrlo, tako, da je tokrat dosegel nekoliko skromnejši rezultat: 2 točki iz šestih partij.

– Na drugi deski je igral Jonatan Kocbek. To leto se nekoliko bolj udeležuje tekmovanj in je proti bolj izkušenim tekmovalcem dosegel dober rezultat: 3 točke iz 5 iger.

– Na tretji je nastopal Jaka Triller. Čeprav letos bolj poredkoma tekmuje je igral dokaj suvereno in le smola v zadnji partiji mu je preprečila odličen rezultat . osvojil je 4 iz 7.

– Na četrti je nastopil Jan Mencin. On praktično ni bil še na nobenem tekmovanju, kar pa ga ni oviralo, da doseže soliden rezultat: 3 iz 6.

– Kot rezerva je vstopal Mavricij Mark Kuzmin. Občasno igra tudi na turnirjih najmlajših (do 10 let). Igre je zelo dobro začenjal, vendar je v končnicah imel nekaj smole in iz dveh dobljenih partij naredil le en remi. Na koncu je vseeno iz 4 partij zbral 2 in pol točki.

Ker je tekmovanje v tej skupini trajalo najdlje je rezervni igralec še kar prav prišel – občasno je kdo lahko predahnil.

Tokrat je bil glavni kriterij meč točke in so naši dečki zasedli 8. mesto. Po običajnem kriteriju (šahovske točke) bi bili celo 5.

 

Iskrene čestitke.

OŠ Vič

(Obiskano 221 krat, današnjih obiskov 1)