Naš glavni in odgovorni urednik Mitja Urbančič nam je zaupal zelo pomembno nalogo. Postali smo novinarji. Razdelili smo se v skupine. Vsaka je dobila svojo novinarsko nalogo. Dobili smo namig, kaj se je zgodilo. In raziskovanje (bolj po naših glavah) se je začelo.

Ustvarjali (izmislili)  smo si novice. Fotograf nam je že » poslal« foto material in v skupini športne redakcije, kronike in rumenega tiska je kar završalo. Seveda nam je glavni urednik Mitja Urbančič  pred začetkom dal natančna navodila, kaj mora novica vsebovati in kako mora biti napisana, da je privlačna. Najtežje je bilo izbrati naslov, ki bo pritegnil bralca, njegovo zanimanje za novico, zaradi katere bo kupil časopis. Res ne vemo, če bi danes z našimi novicami »zaslužili za sol«. Vendar nam je urednik zagotovil, da smo zaupanja vredni.

Tudi mi smo malo raziskali, kako pomemben novinar nam je danes na zanimiv način predstavil svoje delo. Dela za časopisne hiše in radio. Mi smo našli nekaj zaupnega.

Takole ga vidijo sodelavci radia Aktual.

http://radioaktual.si/clanek/aktualno/novice/56b8c6a87ab4f/mitja-urbancic-zaupno

MITJA URBANČIČ

Morda na prvi pogled kdo dobi občutek, da je miren, zadržan ali skrivnosten,  vendar je to popolnoma nasprotno od tega, kar v resnici je. Je zgovoren, nasmejan in vedno poln takšnih in drugačnih idej. Ko ti zmanjka navdiha… je on pravi naslov. Iz ene same besede lahko naredi celo zgodbo , saj je izvir domislic, ki jih nikoli ne zmanjka. Če kdorkoli, kadarkoli potrebuje nasvet ali pomoč, se vedno lahko obrne nanj. Čudovit mentor, čudovit prijatelj. Človek, ki ga razveseli pesem in človek, ki ve kako razveseliti ljudi okoli sebe. Njegovi sodelavci ga opišejo kot zanesljivega, pronicljivega in inteligentnega s pravo mero humorja…

Novinarka, fotografinja in današnja pomočnica glavnega urednika

Jerneja Bergant Belaj

Novinarji 4. D na delu

(Obiskano 228 krat, današnjih obiskov 1)