V petek, 25. maja, je naša šola gostila mesečni turnir mladih, predviden za vse otroke do starosti 15 let. Turnirji ciklusa potekajo med šolskim letom enkrat mesečno na kateri izmed ljubljanskih šol ali šol v bližnji okolici. Udeležijo pa se ga tudi otroci izven ljubljanske regije. Vsi tekmijejo v enotni skupini, in so vsakokratne razglasitve le v absolutni konkurenci, konkurenci dečkov in konkurenci deklet ter najboljšega domačina. Vodi se točkovanje celotnega ciklusa in na koncu razdelijo nagrade po posameznih letnikih, ločeno za deklice in dečke. Seveda se točkuje tudi uvrstitev šol.

Vsak turnir se igra sedem kol, igralci imajo na razpolago 15 minut za celo partijo (pospešeni šah). Igrajo po švicarskem sistemu. Na tokratnem turniju je sodelovalo 56 učencev in učenk, od tega 15 z naše šole. Pogrešali smo udeležbo dveh zelo dobrih: Katarine Mazzini in Aleksa Jeršiča, ki je udeležbo odpovedal.

V močni konkurenci je bil najbolje uvrščeni domačin Jaka Tavčar, po ratinški štartni listi šele 17. nosilec. Zbral je 5 točk in osvojil 7. mesto.

Po letu šahovske pavze se je izkazala Luna Sraka, ki je kot 15. nosilka zbrala 4,5 točk in zasedla 11. mesto.

Prav tako po letu odsotnosti se je prvega tekmovanja udeležil njen leto starejši brat Lan Sraka in z osvojenimi 4 točkami zasedel 16. mesto, nekoliko pod pričakovanji glede na njegov mirujoči rating.

Naslednji naš uvrščeni učenec je Jaka Triller, ki je s 4 točkami zasedel 23. mesto. Tekmovanju se je pridružil šele v tretjem kolu. Nastopa bolj poredkoma, zato njegov rating ne odraža dejanske moči.

Nekoliko več nastopa Mate Beštek, ki je z osvojenimi tremi točkami  nekoliko izboljšal svoj ratinški izkupiček.

Drugarček Miha Vodičar je nastopil zelo dobro in z osvojenimi tremi točkami zasedel 31. mesto ter pomembno izboljšal svoj ratinški izkupiček.

Larisa Šarac je zadnje čase začela nastopati, tekmovanju se je pridružila v 3. kolu. Tokrat si je ustvarila nekaj obetavnih pozicij, a vse ni izkoristila in je ostala pri dveh točkah.

Učenca tretjega razreda Anej Radič in Bor Kafol sta se pridružila nekoliko pozneje in prav tako ostala pri dveh točkah.

Sodelovalo je še nekaj prvčkov, ki so tudi prvič nastopili na tekmovanju izven krožka. Najbolje se je izšlo Juliji Mazzini (osvojila dve točki) in Lori Sraka (osvojila 1,5 točke), odigrali sta ves turnir. Jan Petroša, Vid Visenjak in Matic Marinšek so zaenkrat nabirali tekmovalne izkušnje.

Več podrobnosti je dosegljivih na spletni strani:

http://www.sah-komenda.com/CIKLUSI/tekoce/ciklus-9/vodilo-a.htm

 

 

Mentor krožka Marjan Butala

(Obiskano 197 krat, današnjih obiskov 1)