V soboto, 20. 10. 2018, smo izvedli drugi izlet s planinskim krožkom. Tokrat je bil naš cilj Čemšeniška planina, z nadmorsko višino 1205 m.

Tokratnega izleta se je udeležilo 74 učencev OŠ Vič. Zbrali smo se na Dolgem mostu, ter se odpeljali do Prvin, ki so bile naša izhodiščna točka. Ko smo prišli do Prvin smo najprej napolnili želodčke, da smo dobili dovolj energije za hojo v hrib, nato smo se po skupinah odpravili našemu cilju naproti.

Pot je bila lepa, večinoma široka, tako da so učenci lahko hodili skupaj in se med potjo družili in se pogovarjali. Večino poti smo opravili po gozdu, opazovali različna drevesa ter prelepo barvno listje, ki pa je že v večini odpadlo. Učenci so opazili ogromno gob, kostanjev in marsikatero živalco. Do našega cilja smo prispeli vsi, tako najmlajši kot najstarejši.

Na vrhu smo si privoščili glavni obrok. Učenci so si v koči lahko kupili toplo jed in pijačo. Pri koči je bilo dovolj prostora za igro in zabavo, imeli smo 6 skritih zakladov in prav vse so učenci našli.

Nato smo se odpravili še do najvišje točke Čemšeniške planine ter se počasi vrnili nazaj v dolino. Pri Prvinah sta nas že čakala avtobusa in nas odpeljala v Ljubljano.

Izlet je bil zelo lep, prijetno naporen in sončen.

Marjana Grabnar

(Obiskano 259 krat, današnjih obiskov 1)