Udeležba in izidi mladih šahistov na ekipnem prvenstvu ljubljanskih OŠ 1. febr 2019

Učenci-šahisti šole so se udeležili ekipnega prvenstva ljubljanskih OŠ, ki je potekalo v petek popoldne, 1. februarja, na OŠ Nove Jarše. Prvenstvo je potekalo v dveh starostnih skupinah (do 12 in do 15 let), ločeno za dečke in deklice. Naši učenci so nastopili v skupini Dečki do 12 let. V skupini je nastopilo 14 ekip, ena šola celo z dvema, domačini celo s tremi ekipami. Po šahovskem ratingu je naša ekipa bila sedma nosilka. Igralo se je po ekipnem švicarskem sistemu sedem kol, igralni čas je bil 13 minut na igralca z dodatkom 2 sekundi na potezo. Po zanimivih bojih je ekipa naših dečkov zasedla zelo dobro 4. mesto. Zaradi narave sistema tekmovanja se sploh nismo srečali s tretjeuvrščeno šolo. V tolažbo je lahko le dejstvo, da smo kljub meč točki manj zbrali 1,5 šahovsko točko več od njih.

V ekipi so nastopili:

– Na 1. deski Jonatan Kocbek, osvojil je 4 točke iz 7 iger. Imel je najtežje delo, ker je nastopal proti najboljšim igralcem drugih šol. Prelisičil je celo najboljšega igralca zmagovite ekipe OŠ Nove Jarše.

– Na 2. deski je Mavricij Mark Kuzmin osvojil 4 točke. Imel je nekaj smole, da ni dve lepo vodeni igri pripeljal do zmage.

– Jan Mencin je na 3. deski osvojil 2 točki. Zadnje leto sicer ne nastopa na tekmovanjih, kar je v igri tudi bilo opazno.

– Na 3. deski je naš najmlajši Miha Vodičar osvojil 6 točk iz 7 iger in se je izkazal kot naše skrito orožje.

Tokrat je bilo kar nekaj težev z zbiranjem ekipe, na tekmovanje smo šli celo brez rezerve. Za dober ekipni duh in borbenost zaslužijo pohvalo vsi štirje.

Mentor krožka Marjan Butala

Posreduj ...Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on Twitter
(Obiskano 279 krat, današnjih obiskov 1)