Prvenstvo je potekalo na OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja v Črnučah. Udeležili smo se v večini tekmovalnih skupin, le med Deklicami do 7 let ne.

Najštevilčnejšo udeležbo smo imeli med Dečki do 7 let – med 17 tekmovalci je nastopilo pet naših učencev. Vsi so prvič nastopili na tekmovanju izven krožka. Igrali so šest kol po švicarskem sistemu, s tempom igre 13 minut plus 2 sekundi na potezo.

Najbolje se je med našimi odrezal Jakob Kovačič, ki je s petimi točkami iz 6 partij zasedel odlično drugo mesto. Tudi proti bodočemu prvaku je igral dobro, imel celo lovca več, a po napaki izgubil. Učenec OŠ Koseze Gal Tavčar, ki že celo leto nastopa na tekmovanjih, je brez tezav uveljavil pridobljene izkušnje. Takoj za Jakobom, z le pol točke zaostanka, je bil Matija Tomšič. Deveto in deseto mesto sta si razdelila Lovro Medle in Jure Premužič s po tremi točkami. Toliko je imel tudi Jaka Premužič na 12. mestu.

Med Dečki do 8 let so igrali sedem kol po švicarskem sistemu. Od naših je med 16-timi tekmovalci nastopil le Žiga Marolt in s tremi točkami zasedel 11. mesto.

V najstarejši skupini, Dečki do 9 let je prav tako nastopil le eden naš učenec – Miha Vodičar – in po sedmih igrah med 16 učenci z osvojenimi tremi točkami zasedel 11. mesto. Tokrat je nekoliko zaostal za pričakovanim ratinškim dosežkom.

Pri deklicah je udeležba bila skromna – nastopilo je le osem učenk.

V skupini Deklice do 8 let so nastopile štiri igralke in odigrale le enokrožno vsaka z vsako. Lora Sraka je osvojila dve točki in bila druga, tretje mesto pa je pripadlo Juliji Mazzini, ki je osvojila eno točko.

V skupini Deklice do 9 let je prvič izven šole nastopila Brina Miholič in z dvema točkama zasedla drugo mesto.

Prvakinji v obeh dekliških konkurencah redno nastopata na turnirjih in sta brez posebnih težav uveljavile svoje izkušnje.

Na tekmovanju je želelo sodelovati še več naših učencev, a je večina staršev v času tekmovanja še v službi.

Tekmovanje je potekalo v redu in brez zapletov. Prilagam tudi nekaj fotografij.

Mentor Krožka Marjan Butala

(Obiskano 244 krat, današnjih obiskov 1)