V tednu od 7. do 11. oktobra 2019 smo se tri učiteljice udeležile mednarodnega projektnega sestanka v naši belgijski partnerski šoli, v okraju Messancy oziroma v vasi Turpange na jugu Belgije. Šola je zelo majhna s tremi kombiniranimi oddelki in vrtcem.

Na sestanku smo evalvirali delo, ki smo ga izvedli v šol. l. 2018/19 ter načrtovali aktivnosti za letošnje šolske leto. Na spletno stran projekta smo vnesli vse priprave in videoposnetke, ki so nastali v lanskem šolskem letu. Videoposnetke iger pa lahko najdete tudi na Youtubu.

Dogovorili smo se tudi o aktivnostih učenja in poučevanja, ki jih bomo imeli marca 2020 na Poljskem. Tudi pet učencev naše šole se bo udeležilo enotedenskega gostovanja v Bialystoku in se družilo z vrstniki iz naših partnerskih šol.

V četrtek smo imeli pravo tekmovanje v matematičnih didaktičnih igrah, ki so nastali v okviru projekta. Vse učiteljice, ki smo se udeležile sestanka smo tekmovale z učenci 5. in 6. razreda. In kdo so bili zmagovalci? Učenci! Učiteljice smo priznale poraz in čestitale učencem. Zasluženo so dobili čokoladne medalje in odlično belgijsko kosilo – ocvrt belgijski krompirček.

V letošnjem šolskem letu bomo didaktične igre namenili temama geometrija in merske enote.

 

Marja Panker

Posreduj ...Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on Twitter
(Obiskano 155 krat, današnjih obiskov 1)