V tednu od 7. do 11. oktobra 2019 smo se tri učiteljice udeležile mednarodnega projektnega sestanka v naši belgijski partnerski šoli, v okraju Messancy oziroma v vasi Turpange na jugu Belgije. Šola je zelo majhna s tremi kombiniranimi oddelki in vrtcem.

Na sestanku smo evalvirali delo, ki smo ga izvedli v šol. l. 2018/19 ter načrtovali aktivnosti za letošnje šolske leto. Na spletno stran projekta smo vnesli vse priprave in videoposnetke, ki so nastali v lanskem šolskem letu. Videoposnetke iger pa lahko najdete tudi na Youtubu.

Dogovorili smo se tudi o aktivnostih učenja in poučevanja, ki jih bomo imeli marca 2020 na Poljskem. Tudi pet učencev naše šole se bo udeležilo enotedenskega gostovanja v Bialystoku in se družilo z vrstniki iz naših partnerskih šol.

V četrtek smo imeli pravo tekmovanje v matematičnih didaktičnih igrah, ki so nastali v okviru projekta. Vse učiteljice, ki smo se udeležile sestanka smo tekmovale z učenci 5. in 6. razreda. In kdo so bili zmagovalci? Učenci! Učiteljice smo priznale poraz in čestitale učencem. Zasluženo so dobili čokoladne medalje in odlično belgijsko kosilo – ocvrt belgijski krompirček.

V letošnjem šolskem letu bomo didaktične igre namenili temama geometrija in merske enote.

 

Marja Panker

(Obiskano 193 krat, današnjih obiskov 1)