Viški četrtošolci in petošolci opravili 1 658 vzponov na Rožnik v štirinajstih dneh

Športni izziv – Rožnik

Po božično-novoletnih počitnicah so se učenci četrtih in petih razredov spoprijeli s športnim izzivom: poskušali so opraviti vsakodnevni vzpon na Rožnik. Lahko so se povzpeli tudi na katerikoli drug hrib v bližini njihovega doma.

V izzivu je sodelovalo 72  četrtošolcev in 84 petošolcev naše šole. V dveh tednih so se učenci povzpeli do vrha kar 1658-krat. Nekateri učenci so izziv opravili tudi večkrat v enem dnevu. Rekordno število vzponov posameznega učenca pa je bilo 10 na dan. Skupno so četrtošolci opravili 782 in petošolci 876 vzponov. Ko smo sešteli skupno višino, ki so jo opravili, smo prišli do številke 161 000 m (4. razred: 76000 m in 5.razred: 85000 m). S temi osvojenimi višinskimi metri bi se skupaj povzpeli kar 18-krat na Mount Everest (8848 m), oziroma 56-krat na Triglav (2864 m)!

Glavni cilj naloge pa je bil, da se učenci vsakodnevno odpravijo na bližnji hrib. To je uspelo 25-im učencem.

Čestitamo vsem udeležencem izziva in se že veselimo naslednjega!

Aktiva 4. in 5. razreda in aktiv športnih učiteljev OŠ Vič

Pa še nekaj vtisov učencev :

SPREHODI NA ROŽNIK

OD PONEDELJKA 4.1. DO NEDELJE 17.1. SO UČENCI 4. RAZREDOV SPREJELI IZZIV , DA GREJO VSAK DAN NA ROŽNIK ALI NA DALJŠI SPREHOD. CILJ JE BIL, DA ČIM VEČKRAT PRIDEŠ NA VRH IN DA POSKRBIŠ ZA SVOJE ZDRAVJE. DA BI BILO ŠE BOLJ PESTRO, PA JE POSKR-

BEL UČITELJ ALEŠ LETONJA, KI JE VSEM RAZREDOM SKRIL ZAKLAD. VELIKO UČENK IN UČENCEV JE BILO NAVDUŠENIH NAD IDEJO ZA GIBANJE. » BILO JE ZELO ZABAVNO, KER SEM BILA VELIKO ZUNAJ IN SEM SE GIBALA«, PRAVI ZELO NADARJENA UČENKA 4.A KATARINA KRAJNC. BILO, JE IDEALNO, DA SE MALO PODRUŽIŠ S SOŠOLCI, KI JIH TOLIKO ČASA NISMO VIDELI! LAHKO PA DOMA NAREDITE  IZZIV IN PRIPRAVITE KAJ PODOBNEGA, AMPAK NE POZABI, DA MORA BITI NA SVEŽEM ZRAKU V NARAVI ( NAJBOLJE V GOZDU ).

KATARINA KRAJNC IN TINKARA JAKŠA 4.A

Pohodi na Rožnik                                                                          

V prejšnih dveh tednih smo učenke in učenci 4. D razreda Osnovne šole Vič zelo aktivno hodili na Rožnik. Na Rožnik smo hodili v vseh vremenskih pojavih – ko je sijalo sonce in ko je snežilo ali deževalo, čeprav so bila tla včasih spolzka. V izzivu je sodelovala tudi naša učiteljica, gospa Monika Prijanovič. Še posebej všeč nam je bilo iskanje zaklada, ko nam je učitelj Aleš Letonja na Rožniku že zjutraj skril sladkarije. Takrat je bil prihod na vrh še veliko bolj zabaven in razburljiv, kot sicer.

Val Levstik, 4. D

Sprehodi na Rožnik

V šoli smo dobili športni izziv, da naj se v štirinajstih dneh čim večkrat povzpnemo na Rožnik.

Hodil sem s prijateljem, da mi ni bilo dolgčas. Oba sva namreč že prebolela koronavirus. Ko sem hodil, sem se stalno pogovarjal o zanimivih rečeh, tako da se užival in migal. Nekatere dni sem šel večkrat, ker sem imel dovolj energije in volje. Želel sem postaviti svoj rekord v času hoje na Rožnik. Najhitreje sem prišel na Rožnik in nazaj v 25 minutah. Zelo sem bil ponosen. Hodil sem tudi v temi, s svetilko na telefonu. Nekega dne sem s prijateljem na vrhu Rožnika preživel toliko časa, da je mami že skrbelo.

Sedaj smo dobili že naslednji izziv, ki mi je prav tako všeč.

Žiga Marolt, 4.b

Aleš Letonja

(Obiskano 447 krat, današnjih obiskov 1)