Med 18.1 – 31.1.2021 so imeli učenci četrtih in petih razredov športni izziv » Obhodimo Slovenijo ». Cilj izziva je bil, da skupaj prehodimo obseg Slovenije čim večkrat. Učenci so si sami izbrali kje bodo opravljali sprehode. Hodili so po Poti spominov in tovarištva, Rožniku, parku Tivoli, osvajali vrhove na bližnjih hribih oziroma kjerkoli v bližini njihovega doma.

Izziva se je udeležilo 145 učencev in 8 učiteljev, ki so skupaj prehodili 8110 kilometrov. S tem dosežkom bi prehodili Slovenijo skoraj 6 x.

Čestitamo!

Nekaj vtisov učencev :


Pozdravljeni,

Naši učitelji – učiteljice so dali izziv petim razredom, da obhodimo Slovenijo, torej da se čimbolj približamo

obsegu naše države (1382km).

Vsak dan smo probali narediti čim več korakov – kilometrov. Sodelovalo je tudi 8 učiteljev. Vsi razredi skupaj

smo prehodili 8110 km. to je toliko, kot da bi šli od Ljubljane do Pekinga.

Lep pozdrav,

Ela Srečovič Baša, 5.d


Učenci četrtih in petih razredov smo imeli izziv obhodimo Slovenijo. Cilj je bil, da s skupnimi močmi obhodimo obseg Slovenije, ki meri 1382 kilometrov.

Zelo sem se zabavala. Gibanje na svežem zraku mi veliko pomeni. V naravi uživam. Moj rekord v tem izzivu je bil 8 kilometrov.

Ponosna sem na svoj razred (5.d) saj smo se vsi zelo trudili. Sodelovali smo skoraj vsi tudi učiteljica. Naš razred je skupno prehodil 1214 kilometrov to je 88% obsega Slovenije

Brina Pezdir 5.d


V šoli so nam učitelji in učiteljice pripravili izziv, ki se je imenoval obhod Slovenije. Pravila so bila takšna da je bil zmagovalni razred tisti, ki naredi največ kilometrov v svoji okolici.

V našem razredu je tekmovalo 14 učencev. Na koncu po 13. dneh smo zbrali 851,02 km. A nam na žalost ni uspelo prehoditi cele Slovenije. Nekaterim učencem je bilo to tekmovanje všeč nekaterim pa ne. To se mi je zdelo koristno za učence, ki so tekmovali saj so se lahko zabavali in se igrali. In upam da so se takrat lahko sprostili od vseh računalnikov, ki grejo že veliko učencem na živce, saj tudi meni že meša živce.

Želim si da bi nam učitelji in učiteljice pripravili še kakšen izziv na katerem se bi lahko zabavali in seveda sproščali. In mimogrede na koncu je zmagal 5.C razred, ki so zbrali več kot 1000km in so prehodili celo Slovenijo.

Max Smrekar 5.a


V veselje mi je bilo hoditi s puncami. Hodila sem z Elo, Izabelo, Evo in Lano. Šle smo do bajerja ali na Rožnik ali pa malo kar tako. Na Rožniku smo kupile flancate, na bajerju v Lokusu pa rogljičke. Med izzivom sem se zelo zabavala.

Sara Dremelj 


Aleš Letonja

(Obiskano 198 krat, današnjih obiskov 1)