Build European Solidarity Today (BEST): Let’s replay the Fraternity Card!

V letošnjem šolske letu je 8.C oddelek sodeloval v mednarodnem projektu   Build European Solidarity Today (BEST): Let’s replay the Fraternity Card.

Glavni namen projekta je ozaveščati mlade o temah solidarnosti, revščine, neenakosti, diskriminacije in človekovih pravic. Z uporabo analize fotografij, spodbujanjem kritičnega mišljenja in pisanjem sporočil solidarnosti mlade tako spodbujamo k razmisleku o pomenu sobivanja različnih idej, religij, skupnosti in statusnih skupin.

Učenci in učenke so s pomočjo analize šestih izbranih fotografij na temo rasizma, podnebnih sprememb, enakosti spolov, migracij, duševnega zdravja in medgeneracijske solidarnosti pripravili sporočila solidarnosti. Posameznikom in posameznicam v lokalni skupnosti Vič so poslali razglednice s sporočili v okviru mednarodne akcije, ki poteka v vseh partnerskih državah.

Za zaključek projekta je 8.c pripravil tudi lokalno akcijo, o kateri je napisala članek učenka Klara Prešeren. V soboto so namreč organizirali nepozabno srečanje z otroki begunci, se z njimi igrali ter poskrbeli, da so se še pri tem posladkali s palačinkami in sladoledom.

Več informacij o projektu je na spletni strani https://www.fraternity-card.eu/.

Build European Solidarity Today (BEST): Let’s replay the Fraternity Card!

PROJEKTNI PARTNERJI: Centar za mirovne studije / Hrvaška (nosilec projekta),

ARCI APS / Italija, Društvo Humanitas – Center za globalno učenje in sodelovanje / Slovenija, Fundación CIVES / Španija, Fundacja Szkoła z Klasą / Poljska,

La ligue de l’enseignement / Francija

 

Mentorici projekta Ana Stranščak in Maruša Majhen

(Obiskano 151 krat, današnjih obiskov 1)