V sredo, 13. 4. 2022, so se učenci naše šole udeležili ljubljanskega prvenstva osnovnih šol v plavanju. Tekmovanje je potekalo na kopališču v Tivoliju. Med seboj so se pomerili učenci – kategorizirani plavalci, ki tekmujejo v klubih in nekategorizirani plavalci.

Svit Popovič iz 8.e je med kategoriziranimi plavalci zmagal v obeh disciplinah, in sicer na 100 m prosto in 100 m mešano.

Najboljši rezultat med dekleti je dosegla Pika Radelj iz 9.b, ki je bila na 100 m mešano četrta.

V skupini nekategoriziranih plavalcev je Lara Bastar iz 8.b zmagala v disciplini na 50 m prosto in osvojila drugo mesto v plavanju na 50 m prsno pri starejši deklicah.

Živa Primc iz 6.b je zmagala v obeh disciplinah pri mlajših deklicah, pri mlajših dečkih pa je bil Gregor Remih iz 6.a v disciplini 50 m prsno četrti.

Žal se je tekmovanje nekoliko zavleklo tako, da je Lora Sraka 5.a, ki je imela najboljša rezultata v obeh disciplinah predtekmovanja, izpustila finale zaradi drugih obveznosti.

Prvo mesto v disciplini štafeta 4 x 50 m prosto je osvojila ekipa OŠ Vič v postavi Ajda Škerlak iz 9. d, Lara Bastar in Ožbej Osterc iz 8.b in Jernej Karlovšek iz 8.c. Štafeta v postavi Živa Primc iz 6.b, Lina Leben iz 7.b, Liam Mujkič iz 7.b in Gregor Remih iz 6.a pa je zasedla tretje mesto.

 

Vsem udeležencem iskreno čestitamo.

Aleš Letonja, učitelj športa

(Obiskano 525 krat, današnjih obiskov 1)