Ko smo se zbudili smo odšli na zajtrk. Dobro naspani in polni energije smo se odpravili na pohod v bližnji gozd. Tam smo nabrali liste in določili vrste listov nato smo pojedli malico. Kasneje smo ustvarjali z naravni  materiali .Po počitku smo odšli na kosilo. V popoldanskem času so bile na vrsti odbojka in druge dejavnosti in sledila je že večerja. Zvečer smo šli še na nočni pohod na katerem smo imeli izziv , da smo tiho 30 sekund. Ni nam uspelo.

Učenci Irina, Zoja in Lovro 7.b


Zjutraj smo se ob 7.00 zbudili in šli na jutranjo telovadbo, nato smo pozajtrkovali in se razdelili na tri skupine. Učenci B-oddelka so spoznavali gozd, D-oddelek je šel na orientacijski tek medtem, ko je A-oddelek spoznaval preživetje v naravi.

Pripravljali smo ognjišča, zakurili ogenj in na njem popekli kruh ter jabolka. Ko smo pomalicali smo zgradili bivake. Po kosilu smo imeli čas za počitek. Popoldan smo A-jevci imeli lokostrelstvo ter se o njem naučili veliko novega medtem, ko sta druga dva oddelka imela druge dejavnosti.

Po večerji smo imeli nočni pohod. Opazovali smo nočno nebo in se orientirali po zvezdah.

Zala, Sofija, Tia BM, Živa, 7.A


Danes drugi dan tabora smo vstali ob 7.00 in šli na manjši sprehod. Po sprehodu smo pojedli zajtrk. Potem smo imeli teoretični del orientacije, po malici pa smo dobili list z navodili in odšli na teren, kjer smo se orientirali s pomočjo kompasa in v manjših skupinah imeli krajšo tekmo v orientaciji. Po koncu so nam izmerili čas, ter morali smo odgovoriti na nekaj vprašanj o sami poti. Po kosilu in krajšemu počitku smo imeli popoldansko dejavnost in sicer smo se učili o vzdrževanju kolesa. Zamenjati smo morali zračnico in rešili učni list o opremi kolesa. Nato smo igrali še namizni tenis, odbojko, Košarko in družabne igre. Sledila je večerja in pa nočni pohod s svetilkami skozi gozd. Tam smo opazovali zvezde, videli pa smo tudi Mars in Jupiter. Počasi smo se odpravili na nočni počitek, še prej pa je Maks narezal malo klobase in kruha , da bomo lažje zaspali.

Nik O., Valentin, Jure in Maks 7.d

Aleš Letonja

(Obiskano 234 krat, današnjih obiskov 1)