V soboto, 9. 3. 2024, je v Osnovni šoli Šenčur potekalo regijsko tekmovanje v športnem plezanju v disciplini težavnost za osnovne šole. Tekmovali so v različnih kategorijah. Vsaka kategorija je imela v steni postavljeno svojo smer. Plezali so v načinu »Flash«, kar pomeni, da lahko gledajo ostale tekmovalce. Tekmovali so lahko samo učenci, ki nimajo plezalne licence. Smeri so bile izredno zahtevne, saj so učenci osvojili vrh le v kategoriji najmlajših.

Najboljši dosežek je uspel učenki Lauri Diani Luzar iz 3.c oddelka, ki je v najmlajši kategoriji deklic osvojila prvo mesto. Bila je nekoliko hitrejša od svojih tekmic, saj so kar štiri deklice osvojile vrh tako, da je odločal čas, ki so ga potrebovale do vrha. Laura je bila za 5 sekund hitrejša od tekmic.

Odlično so plezali tudi ostali učenci naše šole. Julian Hren (5.e) 10. mesto, Tisa Juvanec Remškar (8.c) 11. mesto, Janin Lepojić (7.a) 11. mesto, Svit Praznik (6.a) 12. mesto in London Cvetko (6.e) 15. mesto.

Nastopili so še Maroko Cvetko (5.e), Imani Dora Lestan in Tinkara Hribar ( 4.b), Hana Furlan Hodžić (5.e), Ana Ula Košir (3.d), Anja Hren (8.c), Mila Sarina Merc (9.a), Sara Rychly in Vita Gabrijelčič (6.a), Julian Luzar (6.c), Ambrož Lenaršič (7.d) in Bor Virk (6.e).

Vsem učencem iskreno čestitamo.

Aleš Letonja

(Obiskano 203 krat, današnjih obiskov 1)