Naši učenci so se udeležili posameznega prvnstva ljubljanskih OŠ v kategorijah do 7, 8 in 9 let, ki je v petek, 11. maja, potekalo na črnuški OŠ n. h. Maksa Pečarja. Igralo se je po pravilih pospešenega šaha s tempom 13 minut na igralca plus dodatek 2 sekund na potezo. Ker smo zaradi nerodnosti organizatorja za tekmovanje izvedeli šele dva dni prej, se nekateri niso mogli udeležiti. Tudi druge šole so imele podoben problem.

Tekmovalo se je ločeno v starostnih skupinah do 7, 8 in 9 let, posebej deklice in dečki.

Izidi naših učencev so:

Skupina DEČKI do 7 let:

– Vid Visenjak, osvojil 0 točk iz 5 iger in zasedel zadnje 6. mesto. Prvič je nastopil na izvenšolskem tekmovanju in zaradi pomankanja tekmovalnih izkušenj ni izkoristil par solidnih pozicij.

Skupina DEČKI do 8 let (najštevilčnejša – 18 tekmovalcev):

– Miha Vodičar, osvojil 3 točke iz 5 iger in zasedel zelo dobro 5. mesto. Parkrat se je udeležil podobnih tekmovanj.

– Alex Jelen Čančar, osvojil 2,5 ročki in zasedel 10. mesto. Prvič je nastopil na tekmovanju izven šole.

– Jan Petroša, osvojil 1 točko in zasedel 17. mesto. Prvič je nastopil na tekmovanju.

Skupina Dečki do 9 let:

– Bor Kafol, ni osvojil nobene točke in je zasedel zadnje, sedmo mesto. Šele letos je začel obiskovati krožek, na tekmovanjih izven šole ni še nastopal.

Skupina DEKLICE do 7 let je bila združena s skupino do 8 let (skupaj le tri tekmovalje).

– Sara Sočič je v končni razvrstitvi imela enako točk kot njena vrstnica a je po dodatnem kriteriju zasedla 2. mesto. Prvič je nastopila na tekmovanju izven šole in kljub pomankanju izkušenj prikazala zavzeto igro, nekaj dobrih pozicij pa ni izkoristila.

Skupina DEKLICE do 9 let:

– Larisa Šarac, osvojila tri točke iz 3 iger in zasedla 1. mesto. Letošnje šolsko leto ni igrala na nobenem turnirju, vendar je obiskovala individualne ure in uspeh je prišel.

 

Mentor krožka Marjan Butala

(Obiskano 60 krat, današnjih obiskov 1)